Tell me and I forget. Teach me and I remember. Involve me and I learn. Benjamin Franklin

Friday, May 13, 2016

SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER (Tezli - Tezsiz) - MALTEPE UNIVERSITESI

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI

2016 - 2017 GÜZ YARIYILI ONLINE ÖN KAYITLARI
BAŞVURU DÖNEMİ 15 MAYIS - 19 EYLÜL 2016
TEZLİ VE TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI


· Yüksek lisans programına başvuracak adaylarda aşağıdaki koşullar aranır:
· Bir lisans diplomasına sahip olmak. Mezuniyet aşamasında olan adaylar yüksek lisans programının başlama tarihine kadar diploma veya geçici mezuniyet belgelerini teslim etmek kaydıyla başvuruda bulunabilirler. Yabancı ülkelerdeki lisans programını bitirmiş adayların Yükseköğretim Kurulundan alacakları denklik belgesine de sahip olmaları gerekir.
· Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavının (ALES) başvurduğu puan türünden en az 55 standart tam puan almış olmak. ALES 55 standart puanı Senatoca yükseltilebilir. Uluslararası geçerliliği olan Lisansüstü Giriş Sınavları belgesine sahip olan adayların puanları, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen eşdeğer puan tablosu esas alınarak hesaplanır.
· Güzel Sanatlar Fakültelerinin ve Konservatuarın Enstitüdeki Anabilim ve Anasanat dallarına başvuran adaylarda ALES puanı aranmaz.
· Tezsiz yüksek lisans programlarına öğrenci kabulünde ALES puanı aranmaz.
· Yabancı dilde öğretim yapan programlara yapılan başvurular dışında yabancı dil koşulu aranmaz. Yabancı dilde öğretim yapan programlarda Merkezi Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) 55 puan veya Üniversite tarafından yapılan yabancı dil sınavından en az 55 puan ya da Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) eşdeğerliliği kabul edilen bir uluslararası yabancı dil sınavından eşdeğeri puan almak zorunludur.
·Adaylar programlara özel öğrenci olarak başvuruda bulunabilirler.
· Programlara alan dışından başvuruda bulunan adaylar Anabilim Dalı Başkanlığınca uygun görülecek en fazla 2 adet dersi bilimsel hazırlık dersi olarak alabilirler.

No comments:

Post a Comment